Hummerfestivalen

Norge har en lang og tro historie når det gjelder fiskeri. I generasjoner har norske sjømenn reist ut på sjøen og fisket den beste fisken i verden. Det er laks, hummer, torsk og mange andre arter. På Hummerfestivalen skal fokuset være på de fantastiske hummerne som har blitt funnet langs den norske kysten. Det blir arrangert hvert år i byene Farsund, Flekkefjord, Feda, og Lyngdal og er en dag for hele familien. Hummerfestivalen ble arrangert første gang i 2012 og har blitt tatt godt i mot av lokalbefolkningen, fiskere og politikere. Naturverdier er et av de store fokusområdene på denne festivalen.

Man vil ha mulighetene til å kjøpe hummer fra kaien og nyte dagen sammen med resten av familien. For å gjøre det litt kjekkere for barn og voksne vil det bli spilt musikk fra kjente og ukjente artister. Hummerfestivalen har som målsetning om at den allmenne befolkningen skal bli bedre kjent med hummeren og at befolkningen skal få en større glede og forståelse av hummerfiske. Det er ikke uvanlig at folk har kjennskap til fiske generelt, men hummerfiske blir lite snakket om selv om Norge er et av de landene i verden som fisker mest hummer. Barna bruker å elske å se på de levende hummerne i akvariet.

Hummerfestivalen lar hele familien bli bedre kjent med den populære hummeren

Hummerfestivalen for hele familien

Dette er en festdag for alle! Dermed vil flere butikker ha tilbud på varer og det vil bli arrangert konkurranser for både små og store. Har man lyst til å se levende hummere, møte mange fiskeglade mennesker og være en del av noe stort, så vil Hummerfestivalen passe utmerket for deg. Barn kan også være med på å fiske kreps fra kaien. Det blir muligheter for å kjøp nydelig fiskesuppe gjennom hele festivalen. Bli med på denne store og lokale festen sammen med mange fiskeglade mennesker. Hele familien kan være med på å sette fokus på de fantastiske hummerne. Vi ses!